Europautvalget - Møte i Europautvalget fredag den 21. april 2023

Dato: 21.04.2023
Møteleder: Ine Eriksen Søreide

Søk

Innhald

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Fra regjeringen møter finansminister Trygve Slagsvold Vedum i tillegg til utenriksminister Anniken Huitfeldt. Finansministeren vil redegjøre for siste utvikling innen EUs finansmarkedsregulering og pågående arbeider med å ta inn regelverk i norsk rett på finansområdet. Finansministeren kommer også til orientere om arbeidet med å vurdere konsekvensene av CBAM-forordningen og utvikling i saken om differensiert arbeidsgiveravgift for foretak i vanskeligheter.

  • Sak nr. 2

    Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 28. april 2023. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 14. april d.å. med endelig liste med omtale av rettsakter som kan bli innlemmet på EØS-komiteens møte 28. april.

  • Sak nr. 3

    Utenriksminister Anniken Huitfeldt vil etter planen redegjøre for følgende: EU og grønn omstilling Utenriksministeren vil kort redegjøre for EU og grønn omstilling, herunder Kommisjonens forslag til to nye regelverk: forordningen om kritiske råmaterialer og forordningen om netto null-industriene (Critical Raw Materials Act og Net-Zero Industrial Act). Den årlige bilaterale fiskeriavtalen med EU Utenriksministeren vil kort orientere om den årlige bilaterale fiskeriavtalen med EU som ble undertegnet 17. mars 2023. Reform av tvisteløsningssystemet i WTO Utenriksministeren vil kort orientere om reform av tvisteløsningssystemet i WTO.

  • Sak nr. 4

    Eventuelt

Møtet hevet kl. 09.46.