Stortinget - Møte onsdag den 11. mars 1998

Dato: 11.03.1998

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 10

Øystein Hedstrøm (Frp): Jeg har følgende spørsmål til vår ærede finansminister:

Innføring av veibruksavgift i Sverige 1. februar 1998 skaper problemer for norske transportører. Tilgjengeligheten for kjøp av vignett er dårlig grunnet lokaliseringen av salgssteder og åpningstider, og skaper køer blant annet ved Svinesund. Videre svekker den svenske veibruksavgiften konkurranseevnen for norske transportører med en årsavgift på 10.500 kroner.

Hva vil statsråden bidra med for å bedre norsk lastebilnærings konkurranseevne?

Statsråd Gudmund Restad: En interdepartemental arbeidsgruppe har nettopp utredet spørsmålet om avgifter på godstransport på vei, og har herunder også vurdert veibruksavgifter. Arbeidsgruppen har konkludert med at veibruksavgifter er å betrakte som territoriale avgifter. Det betyr av avgiften er knyttet til hvor kjøringen foregår, og således ikke knyttet til kjøretøyenes registreringsland. Finansdepartementet er enig i dette, og mener i likhet med arbeidsgruppen at veibruksavgifter ikke forrykker konkurransevilkårene mellom kjøretøyer som er registrert i ulike land.

Ut fra dette mener Finansdepartementet at innføring av veibruksavgift i Sverige ikke gir grunnlag for norske tiltak.

Departementet har fått opplyst at det har vært noen vansker med å få kjøpt vignett nattetid. Det arbeides med å forbedre forholdet. Departementet har fått opplyst at døgnkort om relativt kort tid blir å få kjøpt på nattåpne bensinstasjoner.

Øystein Hedstrøm (Frp): Jeg takker statsråden for svaret.

At dette ikke forrykker konkurranseevnen for norske transportører, kan jeg ikke forstå. Jeg mener at næringens konkurranseevne blir svekket i Sverige og på kontinentet. Kontinenttransporten får problemer ved at svenskene får lettelse i sin vektårsavgift samtidig som de slipper veibruksavgift. Dette vil få konsekvenser for norsk kjøring i andre land gjennom konkurransevridning.

Fra 1. juli i år blir det også fri kabotasje, det vil si at utenlandske transportører i Norge kan kjøre fritt mellom norske bestemmelsessteder. Da vil norske myndigheter få et økende momsproblem. Kan statsråden si noe om hvem som vil foreta kontroll med at andre nasjoners biler betaler moms på den norske kjøringen, og vil det komme forslag i revidert nasjonalbudsjett som letter byrdene for norske transportører?

Statsråd Gudmund Restad: Det er tydelig at spørreren og jeg har noe forskjellig vurdering når det gjelder spørsmålet om hvorvidt vignettavgiften i Sverige forrykker konkurranseforholdene når det gjelder f.eks norske og svenske kjøretøy. I forbindelse med at Sverige innførte veibruksavgift ble den svenske vektårsavgiften betydelig redusert. Men det er også slik at norsk vektårsavgift ble redusert med ca 43 % fra 1. juli i 1997. En rask sammenlikning av nåværende norsk og svensk avgiftsnivå for langtransport tyder på at den svenske vektårsavgiften nå ligger på et høyere nivå enn den norske. Den interdepartementale gruppen som jeg nevnte, som vurderer disse spørsmålene om avgift på godstransport, har konkludert med at ny kunnskap burde føre til at man fjerner vektårsavgiften. Men man er forpliktet av internasjonale avtaler, og arbeidsgruppen anbefaler derfor at vektårsavgiften følger EUs minstestandard, som Norge er bundet til gjennom EØS-avtalen. Departementet vil vurdere å foreslå at Norge nå legger seg på EUs minstestandard, noe som selvfølgelig vil medføre en noe redusert vektårsavgift i Norge.