Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 20. april 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Sak nr. 5

Interpellasjon fra representanten Grete Knudsen til barne- og familieministeren:
«En av fire homofile under 24 år har forsøkt å ta sitt eget liv. Dette viser en undersøkelse fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), utført på oppdrag fra tidligere statsråd Sylvia Brustad.
Vil statsråden legge frem en egen sak om homofiles livssituasjon med sikte på både å bedre forholdene for den enkelte og å endre de negative holdninger homofile blir møtt med?»

Talarar

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Sonja Irene Sjøli satt fram et forslag på vegne av Høyre og Sosialistisk Venstreparti.

Ola T. Lånke – til stemmeforklaring.

Ola T. Lånke (KrF): Bare en kort stemmeforklaring: Jeg vil anbefale Kristelig Folkepartis representanter å stemme for dette forslaget.

Grete Knudsen (A): Under debatten har Arbeiderpartiet gjort oppmerksom på at vi sammen med et av regjeringspartiene, Senterpartiet, er for dette forslaget, og vi ville tro at det vanlige da var at det ikke ville bli votert over det, og at statsråden ville ta det til følge. Men statsråden har tidligere i dag bedt om at det blir votert over forslaget.

Med dette vil jeg anbefale Arbeiderpartiets medlemmer å stemme for forslaget.

Unn Aarrestad (Sp): Eg sa tidlegare i debatten at Senterpartiet gjekk inn for dette forslaget, og eg reknar det som ganske naturleg at det vert stemt over det.

Per Sandberg (Frp): Det er kanskje ikke nødvendig med stemmeforklaring, for jeg tror jeg under debatten signaliserte at Fremskrittspartiet går imot dette forslaget. Det anbefaler jeg også gruppen å gjøre.

Presidenten: Da skulle vi være klare for votering.

En rekke partier har varslet at de vil stemme for forslaget, og ett parti har varslet at de vil stemme imot.

Forslaget fra Høyre og Sosialistisk Venstreparti tas opp til votering.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem en stortingsmelding vedrørende lesbiske og homofiles levekår og livskvalitet i Norge.»

Votering:Forslaget fra Høyre og Sosialistisk Venstreparti bifaltes med 85 mot 17 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.40.24)