Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 20. mars 2001 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokument: 

Sak nr. 2

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om å bevilge kompensasjon til Tore Sandberg på 900 000 kroner for å dekke skattekrav som følge av gave Sandberg mottok fra Per Liland og omkostninger for å bli fritatt for skattekravet

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Jan Simonsen satt fram et forslag på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet, og dette er inntatt på side 4 i innstillingen.

Jan Simonsen (Frp): Under debatten har representanter for samtlige av de partiene som har hatt ordet, uttalt at det enten er rimelig grunn til at skattekravet mot Tore Sandberg bør frafalles, eller at det er særlig ubillig om han må betale skatt på gaven fra Liland. Det er rimelig klare signaler til skattemyndighetene.

Selve forslaget har derimot bare fått støtte fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre, og det vil gi mindre klare signaler dersom dette blir nedstemt, til tross for at begrunnelsen er rent formell. Jeg vil derfor be om at ordlyden i forslaget endres, slik at det blir omgjort til et oversendelsesforslag.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet, og vi har da registrert at hr. Simonsen har gjort det refererte forslag om til et oversendelsesforslag. Det får dermed innledningen «Det henstilles til Regjeringen» osv.

Forslaget lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å bidra til at:

  • 1. Skattekravet som følger av Per Lilands gave til Tore Sandberg på 1,1 mill. kroner, ettergis iht. skattebetalingsloven § 41.

  • 2. Tore Sandberg tilstås billighetserstatning av statskassen med 200 000 kroner. Beløpet føres til utgift over kap. 2309 Tilfeldige utgifter post 1.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering – og anser det som vedtatt.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:19 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om å bevilge kompensasjon til Tore Sandberg på 900 000 kroner for å dekke skattekrav som følge av gave Sandberg mottok fra Per Liland og omkostninger for å bli fritatt for skattekravet – bifalles ikke.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes mot 1 stemme.