Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 12. juni 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 17

Innstilling fra sosialkomiteen om akuttmedisinsk beredskap

Talarar

Votering i sak nr. 17

Votering i sak nr. 17

Presidenten: Under debatten har John I. Alvheim satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram en økonomi- og tidsplan for å gjøre Akuttutvalgets forslag til responstider gjeldende.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 81 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 00.04.13)

Presidenten: Presidenten antar at Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti subsidiært nå vil støtte innstillingens III. – Det blir bekreftet.

Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringen i løpet av 2002 iverksette et opplærings- og utplasseringsprogram for «hjertestartere».

II

Stortinget ber Regjeringen utarbeide særskilte kompetansekrav til frivillige mannskaper som er engasjert i ambulansetjeneste/suppleringstjeneste f.eks. ved idretts- og kulturarrangementer og ulike redningsaksjoner.

III

Stortinget ber Regjeringen legge frem for Stortinget en økonomi- og tidsplan for styrking av ambulansetjenesten som bygger på Akuttutvalgets forslag til responstider.

IV

Stortinget ber Regjeringen gjøre Statens helsetilsyns nivåinndeling for fødselsomsorgen gjeldende for planleggingen og organiseringen av fødselsomsorgen.

V

Stortinget ber Regjeringen opprette et nasjonalt råd for fødselsomsorgen med flerårig funksjonstid som skal bistå i omstillingsprosessen, kvalitetssikring og evaluering av drift i forbindelse med organisering av desentralisert og differensiert fødselsomsorg.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

VI

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til lovfesting av trygderefusjon for svangerskapskontroll utført av jordmor i privat så vel som offentlig virksomhet.

Presidenten: Presidenten antar at Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil stemme imot, men er noe usikker når det gjelder Fremskrittspartiet.

John I. Alvheim (Frp) (fra salen): Vi stemmer imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 74 mot 28 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 00.05.05)Videre var innstillet:

VII

Stortinget ber Regjeringen på egnet måte legge fram en sak med konkrete tiltak for å bedre situasjonen i nyfødtomsorgen senest våren 2002.

VIII

St.meld. nr. 43 (1999-2000) – Om akuttmedisinsk beredskap – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.