Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 20. juni 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 19

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene John I. Alvheim og Harald T. Nesvik om å be Regjeringen legge godkjenningsmyndigheten for bemanningsplaner ved landets sykehjem til Helsedirektoratet, slik at pleietrengende sykehjemsbeboere sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted

Talarar

Votering i sak nr. 19

Votering i sak nr. 19

Presidenten: Under debatten er det satt fram 2 forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Sigbjørn Molvik på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra John I. Alvheim på vegne av Fremskrittspartiet

Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å tillegge Sosial- og helsedirektoratet godkjenningsmyndighet for bemanningsplaner ved landets sykehjem, slik at pleietrengende sykehjemsbeboere sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen uavhengig av bosted.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 82 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 02.25.41)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en grundig beregning og konsekvensutredning av hva en tilfredsstillende bemanningsnormering og en nødvendig kompetanseheving innen pleie- og omsorgssektoren generelt, og for sykehjemmene spesielt, vil bety i økte kostnader for kommunene. Tallmaterialet og forslag til hvordan dette skal dekkes økonomisk, legges fram i forbindelse med den bebudede meldinga om eldreomsorgen og omsorgstjenestene våren 2003.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 75 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 02.26.00)Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringa i den varslede stortingsmeldinga om kvaliteten i eldreomsorgen utrede hvilke alternativer som vil være aktuelle for å sikre en tilstrekkelig bemanning i pleie- og omsorgstjenestene. Denne utredningen må også omfatte spørsmålet om bemanningsnormer både når det gjelder sykehjem og den øvrige pleie- og omsorgstjenesten knytta til forskjellige organisasjonsmodeller. Denne utredningen skal også omfatte godkjenningsordninger og godkjenningsmyndighet.

II

Dokument nr. 8:114 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene John I. Alvheim og Harald T. Nesvik om å be Regjeringen legge godkjenningsmyndigheten for bemanningsplaner ved landets sykehjem til Helsedirektoratet, slik at pleietrengende sykehjemsbeboere sikres et faglig forsvarlig nivå på bemanningen, uavhengig av bosted – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.