Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tysdag den 2. mai 2006 kl. 12

Dato:
President: Lodve Solholm

Dokument: 

Sak nr. 3

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av forvaltningen av gjeldsordningsloven – oppfølging av Dokument nr. 3:13 (1996-1997)

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Gjermund Hagesæter sett fram tre forslag på vegner av Framstegspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen gjennomgå kompetansebehovet hos saksbehandlere engasjert av namsmannen, med sikte på å stille kompetansekrav som sikrer brukere best mulig og likest mulig saksbehandling.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen gjennomgå gebyr som ilegges av namsmannen og antall ganger gebyr kan ilegges samme hovedkrav. Det skal videre gjennomgås i hvilken grad en reduksjon av gebyrbelastningen kan bidra til å redusere antallet gjeldsoffer, og det skal legges frem forslag om nødvendige endringer på bakgrunn gjennomgangen.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sette i verk nødvendige tiltak for å sørge for at offentlige kreditorer i større grad viser fleksibilitet og bidrar konstruktivt til gjeldsordning på linje med kreditorer i det private næringsliv.»

Votering:Forslaga frå Framstegspartiet vart med 83 mot 23 stemmer ikkje vedtekne.(Voteringsutskrift kl. 15.14.03)Komiteen hadde tilrådd:

Dokument nr. 3:5 (2005-2006) – Riksrevisjonens undersøkelse av forvaltningen av gjeldsordningsloven – oppfølging av Dokument nr. 3:13 (1996-1997) – vedlegges protokollen.

Votering:Tilrådinga frå komiteen vart samrøystes vedteken.