Stortinget - Møte onsdag 25. oktober 2006 kl. 10

Dato: 25.10.2006

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 5

Presidenten: Dette spørsmålet, fra representanten Tord Lien til miljøvernministeren, er overført til finansministeren som rette vedkommende.

Tord Lien (FrP) [11:41:13]: «Regjeringen har tidligere uttalt at det ikke skal innføres nye fiskale avgifter.» – Det var bl.a. oppe i debatten mellom statsråden og representanten Sanner i siste spørretime. – «Regjeringen foreslår nå å innføre NOx-avgift der bare deler av beløpet skal gå til å redusere NOx-utslipp.

Hvordan henger dette sammen med at alle nye avgifter skal tilfalle definerte formål?»

Statsråd Kristin Halvorsen [11:42:01]: Først til det som er utgangspunktet for representanten Liens spørsmål.

Det som Regjeringen varslet i Soria Moria-erklæringen, er at vi skal videreføre det samlede skatte- og avgiftsnivået fra 2004. Vi varslet samtidig at vi ville gjennomgå skatte- og avgiftssystemet med sikte på å foreta endringer som skulle fremme miljøvennlig atferd. Regjeringen har aldri varslet at det ikke skal innføres nye fiskale avgifter. Regjeringen har heller aldri varslet at alle nye avgifter skal tilfalle definerte formål.

I statsbudsjettet for 2007 bringes skatte- og avgiftsnivået tilbake til nivået fra 2004. Regjeringen foreslår også å innføre en avgift på utslipp av NOx. Hovedmålet med avgiften er at den, sammen med andre virkemidler, skal bidra til å oppfylle NOx-forpliktelsene i Gøteborgprotokollen.

I nasjonalbudsjettet for 2007 er NOx-utslippene i 2010 anslått til 203 600 tonn. Norge er i henhold til Gøteborgprotokollen forpliktet til å redusere de årlige utslippene av NOx til 156 000 tonn. Dette har både myndighetene og næringslivet visst lenge, men det har av tidligere regjeringer ikke vært gjort noen grep for å sikre at vi oppfyller disse målene. Nå har vi egentlig bare tiden og veien igjen til å få dette til.

NOx-avgiften er en miljøavgift og ikke en fiskalavgift. Hensikten med avgiften er å gi forurenseren et incitament til å redusere utslippene av NOx. Bruken av avgift som virkemiddel bidrar til at aktørene tilpasser seg, slik at utslippene reduseres på billigst mulig måte.

I likhet med inntektene fra de øvrige særavgiftene går provenyet, altså inntektene til staten, fra NOx-avgiften, eksklusiv petroleumssektoren, til statskassen. Det eksisterer altså ingen form for øremerking, verken av NOx-avgiften eller noen av de øvrige særavgiftene. NOx-avgiften fra petroleumssektoren inngår i kontantstrømmen til Statens pensjonsfond – Utland.

Regjeringen legger stor vekt på at utslippene av NOx reduseres uten at den økonomiske belastningen for næringene blir unødvendig høy. Det foreslås derfor betydelige kompensasjoner til de berørte næringene. Vi går gjerne i dialog med næringene for å finne gode løsninger på NOx-utslippene, men det er ikke aktuelt å fjerne forslaget om at avgiften innføres fra 1. januar 2007.

Tord Lien (FrP) [11:44:42]: Jeg takker for det.

Jeg konstaterer at man på den ene siden sier at dette er en miljøavgift, og på den andre siden sier at det også er en fiskalavgift. Så påpeker vi overfor finansstatsråden at de marginale tiltakskostnadene for å redusere NOx-utslippet er mellom 50 og 60 kr pr. kilo, så 15 kr kiloen vil ikke i seg selv føre til nødvendige investeringer. Ordningen innebærer 1,6 milliarder kr i avgift og 400 mill. kr til tiltak. Det vil medføre utflytting av konkurransedyktig norsk industri til land med lavere miljøkrav enn Norge. Fiskeflåten vil bli særdeles hardt rammet. Den vil levere fisken til havner utenfor Norge.

Statsråd Pedersen, fiskeriministeren, har i dag sagt at investeringsbehovet i fiskeflåten ligger på mellom 75 og 275 mill. kr. Da skjønner ikke jeg hvorfor man har behov for å ta inn 400 mill. kr fra fiskerinæringen.

Jeg lurer på følgende: Hvordan blir miljøet bedre av at man tar inn 1,2 milliarder kr i avgift, som vil lamme disse næringene veldig hardt?

Statsråd Kristin Halvorsen [11:45:53]: For det første tror jeg vel kanskje ikke at jeg skal forstå representanten Lien dit hen at han etterlyser en høyere avgift, selv om visse bakgrunnsregnestykker for beregningen av denne avgiften skulle tilsi at hvis vi bare tok miljøhensyn fort, raskt og brutalt, skulle avgiften vært satt høyere. Men vi har prøvd å finne et system for dette, der vi starter med de største fiskebåtene og de største enhetene og de største kjelene, og med en forholdsvis lav avgift for å få til den omstillingen som vi vil ha på plass. For fiskerinæringen er jo kompensasjonsordningene på over 90 mill. kr, slik de er foreslått i budsjettet.

Men jeg forstår jo at næringene er opptatt av å få til dette på en slik måte at de lider minst mulig. Jeg beklager egentlig at den forrige regjering ikke var mye tidligere på banen med dette, fordi jeg tror at man i en dialog med næringene over lengre tid kunne fått til et noe annet løp enn dette. Jeg samarbeider gjerne med næringene videre framover om hvordan dette kan gjøres, men avgiften må innføres fra 1. januar 2007, for vi har ikke noen tid å miste. Så er det jo spørsmål om vi kan tilpasse det litt annerledes framover.

Tord Lien (FrP) [11:47:11]: Fremskrittspartiet har flere ganger i denne debatten blitt framstilt som det nye miljøpartiet i Norge, og det ønsker vi selvfølgelig å fortsette med å være. Vi kan da bekrefte at vi ikke ønsker noen høyere NOx-avgift, snarere en lavere NOx-avgift, i tråd med det Fremskrittspartiet foreslo i revidert nasjonalbudsjett, nemlig en lavere avgift, men en avgift som i sin helhet går til miljøtiltak, i dialog med industrien.

Så må jeg få si at jeg er enig med statsråden når hun peker på at dette kunne tidligere regjeringer gjerne ha tatt tak i. Men det er ikke blitt gjort, og da må man gjøre noe felles, men da i dialog med industrien. Da lurer jeg på om statsråden kan bekrefte at Regjeringen vil følge miljøpartiet Fremskrittspartiet og innføre et fond som et alternativ til avgifter som ligger i statsbudsjettet.

Statsråd Kristin Halvorsen [11:48:12]: Jeg synes jo at det er både muntert og kostelig at Fremskrittspartiet nå erklærer seg som Norges miljøparti. Samtidig er det min tro at folk blir bedre hvis de får ros enn hvis de bare får kjeft. Så når Fremskrittspartiet som siste parti i Norge oppdager at det er noe som heter klimaproblemer, at det er reelt, at snøen smelter i nord og på polene – ja i det hele tatt – da er vi på banen og sier at det er veldig fint at Fremskrittspartiet har oppdaget dette. Det må ikke misforstås dit hen at vi mener at Fremskrittspartiet er et miljøparti.

Jeg har bare lyst til å si følgende om NOx-avgiften: Vi har lagt fram et forslag for Stortinget. Vi varslet det i revidert nasjonalbudsjett. Det gjorde at de berørte næringene startet med et arbeid, fordi man skjønte at dette ble alvor. Vi vil innføre avgiften fra 1. januar 2007, men vi vil gjerne ha dialog med næringen, slik at vi får til den omstillingen som vi ønsker oss. For hele poenget med NOx-avgift er ikke i utgangspunktet kroner i statskassen, det er å få til en omstilling i miljøvennlig retning, slik at vi oppfyller de forpliktelsene vi har i Kyotoprotokollen.

For alle som i utgangspunktet ikke skjønner hva NOx er, handler det altså om sur nedbør. Og det rammer oss alle, både fremskrittspartister, SV-ere og alle andre.