Stortinget - Møte mandag den 8. oktober 2007 kl. 12

Dato: 05.10.2007

Formalia

Presidenten: Representantene Åse Gunhild Woie Duesund, Karin S. Woldseth, Bjørn Jacobsen og Øyvind Vaksdal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representanten Laila Dåvøy om permisjon i dagene 8. og 9. oktober for å delta i møter i EFTA-parlamentarikerkomiteene og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen i Brussel

  • fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unions 117. konferanse i Genève foreligger søknad, underskrevet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Finn Martin Vallersnes. Søknaden gjelder permisjon for representantene Per Roar Bredvold, Ingrid Heggø, Espen Johnsen, Torny Pedersen og Finn Martin Vallersnes i tiden fra og med 8. oktober til og med 10. oktober

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Erling Sande i tiden fra og med 8. oktober til og med 11. oktober for å delta i OSSEs parlamentarikerforsamlings reise til Kirgisistan

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Sogn og Fjordane fylke, Cecilie Thaule Løvlid, oppholder seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Ingrid Heggøs permisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden For Hedmark fylke: Lars Joakim HanssenFor Hordaland fylke: Knut Arild HareideFor Nordland fylke: Knut Petter TorgersenFor Oppland fylke: Synnøve Brenden KlemetrudFor Rogaland fylke: Siri A. Meling For Sogn og Fjordane fylke: Knut Magnus Olsen og Tord Dale

  • 2. Lars Joakim Hanssen, Synnøve Brenden Klemetrud og Siri A. Meling innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Per Roar Bredvold, Espen Johnsen og Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Lars Joakim Hanssen, Knut Arild Hareide, Knut Petter Torgersen, Synnøve Brenden Klemetrud, Siri A. Meling, Knut Magnus Olsen og Tord Dale er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.