Stortinget - Møte fredag den 17. juni 2011 kl. 9

Dato: 17.06.2011

Dokument: (Innst. 440 S (2010–2011), jf. Dokument 8:140 S (2010–2011))

Sak nr. 4 [09:06:39]

Innstilling frå finanskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Laila Marie Reiertsen, Vigdis Giltun, Per Sandberg, Harald T. Nesvik og Christian Tybring-Gjedde om skattefradrag for håndverkstjenester og serviceoppdrag utført i egen bolig for å bekjempe svart arbeid og å tilrettelegge for økt sysselsetting

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ulf Leirstein på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Hans Olav Syversen på vegne av Kristelig Folkeparti

Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre skattefradrag for renhold, omsorg, håndverkertjenester og andre serviceoppdrag i hjemmet, et såkalt ROS- og ROT-fradrag, for å bekjempe svart arbeid og tilrettelegge for økt sysselsetting.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og komiteens innstilling.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:140 S (2010–2011) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Laila Marie Reiertsen, Vigdis Giltun, Per Sandberg, Harald T. Nesvik og Christian Tybring-Gjedde om skattefradrag for håndverkstjenester og serviceoppdrag utført i egen bolig for å bekjempe svart arbeid og å tilrettelegge for økt sysselsetting – vert ikkje vedteke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 74 mot 27 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.18.32)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti, tas opp til votering.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede og fremme forslag om skattefradrag for renholds- og omsorgstjenester i hjemmet, for eksempel tilsvarende det svenske RUT-fradraget.»

Presidenten antar at Fremskrittspartiet subsidiært vil støtte forslaget fra Kristelig Folkeparti.

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti ble med 70 mot 31 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.18.56)