Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 12. januar 2012 kl. 10

Dato:
President: Akhtar Chaudhry

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:01:21]

    Interpellasjon fra representanten Siri A. Meling til olje- og energiministeren:
    «Gjennom elsertifikatmarkedet med Sverige og en tilslutning til EUs fornybardirektiv har Norge forpliktet seg til å bidra til utvikling av store mengder ny fornybar energiproduksjon frem mot 2020. Utbygging av infrastruktur og tilgang til markeder er viktig for å sikre lønnsomhet i nye prosjekter, spesielt i en situasjon hvor vi med stor sannsynlighet i et normalår vil ha større produksjon enn forbruk i Norge.
    Hvordan vil statsråden legge til rette for at økt produksjon av elektrisk kraft basert på fornybare energikilder ikke blir innelåst i Norge, men kan bidra til en økt fornybarandel, styrket forsyningssikkerhet og lavere klimagassutslipp også i det øvrige Europa?»
  • Sak nr. 2 [11:06:25]

    Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om lov om arbeidstvister (arbeidstvistloven) og lov om lønnsnemnd i arbeidstvister (lønnsnemndloven) m.m. (Innst. 91 L (2011–2012), jf. Prop. 134 L (2010–2011))
  • Sak nr. 3 [11:17:46]

    Interpellasjon fra representanten Robert Eriksson til arbeidsministeren:
    «Europa står overfor store utfordringer der vi allerede ser en sterkt økende arbeidsledighet. Tall fra 2. kvartal i år fra Eurostat forteller om en ungdomsledighet i Spania og Hellas på henholdsvis 45 og 43 pst. Nav EURES har oppgitt at det bare i Oslo har hatt en økning på 60 pst. i henvendelser fra arbeidssøkende utlendinger. Samtidig som ledighetstallene i Europa går i taket, har regjeringen gitt etter for presset fra ESA om å gi utlendinger dagpenger etter kun én dags arbeid i Norge. Én dags arbeid i Norge er også nok for å få tilgang på andre velferdsgoder. Rask opptjening av velferdsgoder og eksportmuligheter for arbeidsinnvandrere fra EØS-land øker presset på enkelte ordninger.
    Hvilke tiltak vil statsråden sette i gang for å trygge norske velferdsordinger samt forhindre et økende antall velferdsflyktninger fra Europa, og vil statsråden i større grad utfordre EUs pålegg om å endre norske ordninger?»
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.35.