Stortinget - Møte tirsdag den 2. april 2013 kl. 12

Dato: 02.04.2013

Formalia

Presidenten: Representantene Are Helseth, Torgeir Micaelsen, Ingalill Olsen, Heidi Sørensen, Eirin Sund, Øyvind Vaksdal, Erling Sande og Per Arne Olsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Oslo, Lotte Grepp Knutsen, har tatt sete.

Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representantene Lars Egeland, Jan Arild Ellingsen, Ivar Kristiansen, Sverre Myrli og Tore Nordtun om permisjon i tiden fra og med 2. april til og med 4. april – alle for å delta i reise med NATOs parlamentariske forsamling til Marrakech

  • fra representanten Morten Høglund om foreldrepermisjon i tiden fra og med 2. april til og med 14. mai og i tiden fra og med 16. mai til og med 30. mai

  • fra representanten Thomas Breen om foreldrepermisjon i tiden fra og med 2. april til og med 21. juni

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Akershus fylke, Tone Liljeroth, har for tiden foreldrepermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Morten Høglunds permisjoner.

Fra første vararepresentant for Rogaland fylke, Laila Thorsen, foreligger søknad om fritak for å møte i Stortinget under representanten Tore Nordtuns permisjon, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

For Akershus fylke: Anita Orlund og Tom Staahle

For Hedmark fylke: Thor Lillehovde

For Nordland fylke: Jonni Helge Solsvik og Kari Storstrand

For Rogaland fylke: Siv-Len Strandskog

For Vestfold fylke: Heidi M.T. Runningen

Presidenten: Anita Orlund, Tom Staahle, Thor Lillehovde, Jonni Helge Solsvik, Kari Storstrand, Siv-Len Strandskog og Heidi M. T. Runningen er til stede og vil ta sete.

Statsråd Sigbjørn Johnsen overbrakte 23 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Robert Eriksson vil framsette et representantforslag.

Robert Eriksson (FrP) [12:04:59]: Jeg har på vegne av representantene Kari Kjønaas Kjos, Siv Jensen og meg selv gleden av å fremsette et representantforslag om en nasjonal handlingsplan for legevakt for å sikre kvalitet, kompetanse og tilgjengelighet for brukerne.

Presidenten: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) [12:05:25]: På vegne av representantene Knut Arild Hareide, Hans Olav Syversen, Dagrun Eriksen og meg selv har jeg gleden av å fremme et forslag om endring av bilavgiftene for å sikre mer miljøvennlige og trafikksikre biler.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at dagens møte om nødvendig fortsetter utover kl. 16.