Stortinget - Møte tirsdag den 19. mai 2015 kl. 10

Dato: 19.05.2015

Formalia

Presidenten: De innkalte vararepresentanter, for Hordaland fylke Charlotte Spurkeland, og for Troms fylke Kristian Støback Wilhelmsen, har tatt sete.

Fra den innkalte vararepresentanten for Hordaland fylke, Astrid Aarhus Byrknes, samt fra andre vararepresentant, Filip Rygg, foreligger søknader om fritak for å møte i Stortinget tirsdag 19. mai under representanten Knut Arild Hareides permisjon, av velferdsgrunner.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Dette anses vedtatt.

Tredje vararepresentant for Hordaland fylke, Beate Husa, foreslås innkalt for å møte i Stortinget tirsdag 19. mai. – Dette anses vedtatt.

Beate Husa er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Hans Andreas Limi. – Andre forslag foreligger ikke, og Hans Andreas Limi anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Representanten Rasmus Hansson vil fremsette et representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) [10:02:51]: På vegne av meg selv og Miljøpartiet De Grønne vil jeg framsette et forslag om å utarbeide statistikk for klimagassutslipp for alle norske kommuner.

Presidenten: Representanten Heidi Greni vil fremsette et representantforslag.

Heidi Greni (Sp) [10:03:23]: På vegne av representantene Marit Arnstad, Geir Pollestad, Trygve Slagsvold Vedum og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om ulveforvaltning.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet fortsetter utover kl. 16.

Videre vil presidenten foreslå at Stortinget fraviker bestemmelsen i forretningsordenens § 59 første ledd og foretar votering etter at sak nr. 1 på dagens kart er ferdigbehandlet, og deretter samlet votering etter sakene nr. 2–5 ved slutten av dagens møte.

Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag – og dette anses vedtatt.