Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 28. april 2016 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokument: 

Sak nr. 6 [13:39:42]

Innstilling fra finanskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen, Kirsti Bergstø og Snorre Serigstad Valen om profitt i offentlig finansierte velferdstjenester

Talarar

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten er det satt frem et forslag fra Roy Steffensen på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen sette ned et offentlig utvalg som skal kartlegge pengestrømmer i offentlig finansierte velferdstjenester, herunder handel mellom nærstående, bruk av skatteparadis, tynnkapitalisering og utbytte. Utvalget skal foreslå løsninger som kan sørge for at offentlige midler i størst mulig grad går til produksjon av faktisk velferd, og hvordan man kan hindre uønsket skattetilpasning i selskap som i all hovedsak er finansiert av offentlige midler.

Presidenten: Presidenten antar at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre skal stemme imot. Dette er altså en skarp votering.

Votering:Komiteens innstilling ble med 55 mot 49 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.41.56)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen på egnet måte legge fram en sak for Stortinget hvor det foreslås endringer og presiseringer i gjeldende regelverk som sikrer at offentlige midler som går til å kjøpe tjenester fra private eller ideelle virksomheter, går til kostnadseffektiv tjenesteproduksjon av høy kvalitet, samt forslag til hvordan man kan hindre uønsket skattetilpasning i selskap som i all hovedsak er finansiert av offentlige midler.»

Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget. Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet subsidiær støtte til forslaget. Det er da grunn til å tro at dette blir enstemmig.

Votering:Forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre ble enstemmig bifalt.Videre var innstilt:

II

Dokument 8:128 S (2014–2015) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen, Kirsti Bergstø og Snorre Serigstad Valen om profitt i offentlig finansierte velferdstjenester – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.