Stortinget - Møte tirsdag den 21. desember 2021

Dato: 21.12.2021
President: Svein Harberg

Søk

Innhald

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten: Presidenten vil foreslå at publikumsgalleriet av smittevernhensyn holdes stengt under dagens møte. – Det anses vedtatt.

Fra representanten Erlend Wiborg foreligger søknad om foreldrepermisjon i tiden fra og med 23. desember 2021 til og med 25. februar 2022.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten, Bjørnar Laabak, innkalles for å møte i permisjonstiden fra og med 5. januar til og med 17. februar.

Presidenten: Representanten Kathy Lie vil framsette et representantforslag.

Kathy Lie (SV) []: Jeg vil på vegne av meg selv, Grunde Almeland og Tobias Drevland Lund framsette et representantforslag om å sikre barn individuell klagerett etter barnekonvensjonen.

Presidenten: Representanten Morten Stordalen vil framsette et representantforslag.

Morten Stordalen (FrP) []: På vegne av representantene Erlend Wiborg, Helge André Njåstad, Himanshu Gulati, Bengt Rune Strifeldt, Gisle Meininger Saudland, Silje Hjemdal, Sivert Bjørnstad, Sylvi Listhaug, Dagfinn Henrik Olsen og meg selv har jeg den glede å fremsette et representantforslag om å avvikle fylkeskommunen som forvaltningsnivå.

Presidenten: Representanten Seher Aydar vil framsette to representantforslag.

Seher Aydar (R) []: På vegne av representantene Geir Jørgensen, Bjørnar Moxnes og meg selv vil jeg gjerne framsette forslag om avgradering av EOS-utvalgets sammendrag av sluttrapporten om Frode Berg-saken.

Og på vegne av representanten Bjørnar Moxnes og meg selv vil jeg gjerne framsette forslag om å gjenopprette Sivilombudets innsynsrett i regjeringens dokumenter.

Presidenten: Representanten Frank Edvard Sve vil framsette et representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: Eg vil på vegner av representantane Sylvi Listhaug, Helge André Njåstad, Roy Steffensen, Himanshu Gulati, Erlend Wiborg, Marius Arion Nilsen og meg sjølv fremme framlegg om å stoppe vidare elektrifisering av norsk sokkel.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse at møtet om nødvendig forutsetter utover kl. 16.

Sakene nr. 1–6 vil bli behandlet under ett.