Stortinget - Møte torsdag den 18. januar 2024

Dato: 18.01.2024
President: Svein Harberg

Formalia

President: Svein Harberg

Presidenten []: Representanten Frank Edvard Sve vil framsette et representantforslag.

Frank Edvard Sve (FrP) []: På vegner av representantane Morten Stordalen, Dagfinn Henrik Olsen, Tor André Johnsen, Himanshu Gulati og meg sjølv har eg gleda av å fremje eit representantforslag om å oppheve forskrift om utsleppskrav til køyretøy ved offentleg anskaffing til vegtransport.

Presidenten []: Representanten Tobias Drevland Lund vil framsette et representantforslag.

Tobias Drevland Lund (R) []: På vegne av stortingsrepresentantene Seher Aydar, Marie Sneve Martinussen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om bedre forebygging og bekjempelse av vold mot og drap av kvinner.

Presidenten []: Representanten Per-Willy Amundsen vil framsette et representantforslag.

Per-Willy Amundsen (FrP) []: På vegne av stortingsrepresentantene Tor André Johnsen, Hans Andreas Limi og meg selv har jeg den ære å fremsette et forslag om endring av lov om foreldelse av fordringer.

Presidenten []: Representanten Une Bastholm vil framsette et representantforslag.

Une Bastholm (MDG) []: På vegne av representantene Rasmus Hansson, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv har jeg æren av å framsette et forslag om en ny arealpolitikk for å stanse nedbygging av norsk natur.

Presidenten []: Representanten Birgit Oline Kjerstad vil framsette et representantforslag.

Birgit Oline Kjerstad (SV) []: På vegner av stortingsrepresentanten Ingvild Wetrhus Thorsvik og meg sjølv vil eg presentere eit forslag om tilbakekall av opphaldsløyve og statsborgarskap.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.