Stortinget - Møte onsdag den 11. oktober 2023

Dato: 11.10.2023
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhald

Referatsaker

Sak nr. 4 [13:47:40]

Referat

Presidenten []: Det foreligger ikke noe referat.

Dermed er dagens kart ferdig behandlet, men representanten Per-Willy Amundsen har bedt om ordet før møtet heves, i henhold til forretningsordenens § 54.

Per-Willy Amundsen (FrP) []: Jeg har en bemerkning på vegne av Fremskrittspartiet hva gjelder gjennomføring av dagens møte.

Det er lange tradisjoner for at aktivister er til stede og demonstrerer utenfor Stortinget. I dag har det skjedd noe helt nytt, noe totalt ureglementert. Aktivister har via besøksordningen tatt seg inn på Stortinget og tidvis forstyrret gjennomføringen av møtet med støy og uro som også kunne høres i salen. Vi anser det som har skjedd i dag, som svært uheldig og noe som kan danne presedens og få betydning for fremtiden.

Jeg forstår at politiet straks vil være i ferd med å sørge for at disse aktivistene forlater bygningen. Det er bra, men jeg vil på vegne av Fremskrittspartiet understreke at man i det videre arbeidet setter i verk de nødvendige tiltak for å unngå lignende situasjoner for fremtiden, for dette tjener ikke Stortingets verdighet.

Presidenten []: Vi kjenner alle til engasjementet til demonstrantene. De har fått tillatelse til å bruke Eidsvolls plass. Det har vi hørt, også under dagens forhandlinger, og det er en del av ytringsfriheten og demokratiet. Men når det kommer til publikumsgalleriet og vandrehallen, bruker vi ikke det som arenaer for demonstrasjoner.

I morgen har vi møte i presidentskapet, og det vil naturlig nok være viktig å følge opp dette. Vi kommer til å sende ut en mail til alle representantene om hvordan retningslinjene for besøk inn skal være.

– Møtet er hevet.