Stortinget - Møte torsdag den 9. november 2023

Dato: 09.11.2023
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhald

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representantene Tellef Inge Mørland og Sverre Myrli i tiden fra og med 14. til og med 16. november, begge for å delta på seminar ved NATOs parlamentariske forsamling i Sarajevo, Bosnia-Hercegovina.

  • fra representantene Gro Anita Mykjåland, Une Bastholm og Bård Ludvig Torheim om permisjon i tiden fra og med 14. til og med 16. november, alle for å delta i den oppnevnte stortingsdelegasjonen til USA

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Kari Henriksen i tiden fra og med 12. til og med 21. november for, som spesialrepresentant for Sør-Kaukasus, å delta på reise til Aserbajdsjan, Georgia og Armenia med OSSEs parlamentarikerforsamling

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Per Martin Sandtrøen i tiden fra og med 12. til og med 17. november for å delta på fagkomitéreise med NATOs parlamentariske forsamling til Canberra og Sydney i Australia

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Akershus, Kristoffer Robin Haug, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Une Bastholms permisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden:

    • For Aust-Agder: Ramani Nordli og Kenneth Engvoll Løland 14.–16. november

    • For Vest-Agder: Kai Steffen Østensen 14.–21. november

    • For Akershus: Ragnhild Male Hartviksen og Signe Bakke Sølberg 14.–16. november

    • For Hedmark Ole Mathias Rønaasen 14.–16. november

    • For Nordland: Marianne Dobak Kvensjø 14.–16. november

Presidenten []: Representanten Guri Melby vil framsette et representantforslag.

Guri Melby (V) []: På vegne av representanten Sveinung Rotevatn og meg selv har jeg æren av å levere et representantforslag om mer fleksible og framtidsrettede arbeidstidsordninger.

Presidenten []: Representanten Lars Haltbrekken vil framsette et representantforslag.

Lars Haltbrekken (SV) []: På vegne av stortingsrepresentanten Freddy André Øvstegård og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å redusere søppeleksporten.

Presidenten []: Representanten Anne Kristine Linnestad vil framsette et representantforslag.

Anne Kristine Linnestad (H) []: På vegne av representantene Mudassar Kapur, Mari Holm Lønseth, Liv Kari Eskeland og meg selv vil jeg fremme forslag om tiltak for lavere gebyrer innen vann- og avløpssektoren.

Presidenten []: Representanten Torgeir Knag Fylkesnes vil framsette et representantforslag.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) []: På vegner av representantane Lars Haltbrekken, Kari Elisabeth Kaski og meg sjølv vil eg setje fram eit representantforslag om tiltak for å betre helsa til oppdrettsfisk.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.