Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Gratulasjon til fredsprisvinnerne

Stortingspresident Olemic Thommessen gratulerer den tunisiske dialogkvartetten med Nobels fredspris.

Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

– Nobelprisen har stor prestisje internasjonalt, og bidrar til å rette søkelyset på viktige fredsspørsmål. På denne måten får mennesker og organisasjoner som gjør et stort og viktig arbeid fortjent oppmerksomhet. Det er mange verdige kandidater til Nobels fredspris. I år har komiteen valgt den tunisiske dialogkvartetten, som har bidratt til demokratisk utvikling i Tunisia.

Prisen understreker verdien av dialog og et sterkt sivilsamfunn for fredelig og demokratisk utvikling.  Den er et flott håndslag til organisasjoner og aktører som har demokratiske utfordringer i regionen og i verden for øvrig.

Når prismottakeren kommer til Oslo i desember, er et besøk på Stortinget en tradisjon. Jeg ser frem til å ta i mot den tunisiske dialogkvartetten for å gratulere dem og høre mer om hvordan de har arbeidet for demokratiutvikling. Dette er erfaringer som er viktige å trekke inn i interparlamentarisk arbeid, og underbygger de verdiene norske politikere tar med seg inn i dette arbeidet, uttaler stortingspresident Olemic Thommessen.

Sist oppdatert: 09.10.2015 12:55
: