Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Gratulasjon til fredsprisvinnerne

Stortingspresident Olemic Thommessen gratulerer den tunisiske dialogkvartetten med Nobels fredspris.

Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

– Nobelprisen har stor prestisje internasjonalt, og bidrar til å rette søkelyset på viktige fredsspørsmål. På denne måten får mennesker og organisasjoner som gjør et stort og viktig arbeid fortjent oppmerksomhet. Det er mange verdige kandidater til Nobels fredspris. I år har komiteen valgt den tunisiske dialogkvartetten, som har bidratt til demokratisk utvikling i Tunisia.

Prisen understreker verdien av dialog og et sterkt sivilsamfunn for fredelig og demokratisk utvikling.  Den er et flott håndslag til organisasjoner og aktører som har demokratiske utfordringer i regionen og i verden for øvrig.

Når prismottakeren kommer til Oslo i desember, er et besøk på Stortinget en tradisjon. Jeg ser frem til å ta i mot den tunisiske dialogkvartetten for å gratulere dem og høre mer om hvordan de har arbeidet for demokratiutvikling. Dette er erfaringer som er viktige å trekke inn i interparlamentarisk arbeid, og underbygger de verdiene norske politikere tar med seg inn i dette arbeidet, uttaler stortingspresident Olemic Thommessen.

Sist oppdatert: 09.10.2015 12:55
: