Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Elevene Jakob, Vincent, Ylva og Victoria fra Majorstuen skole.

Jakob, Vincent, Ylva og Victoria. Foto: Stortinget/Peter Mydske.

Majorstuen-elever om stortingsbygningen

Hvis jeg sier stortingsbygningen, hva sier du da? Vi har spurt elever i 5. klasse på Majorstuen skole i Oslo om deres forhold til 150-årsjubilanten.

Vincent, 10 år

– Det er der de bestemmer. Fra stortingsbygningen styres landet, og de som sitter der bestemmer hva pengene vi betaler inn skal brukes til – skole, t-bane, buss, trikk, sykehus og barnehage. Jeg tror jeg har vært inni.

Ylva, 10 år

– Det er der politikerne jobber og har møter. Alle partiene i Norge sitter der. Stortingsbygningen er flott, med mange fine detaljer. Det er fint rundt Stortinget også. Jeg har vært der.

Victoria, 10 år

– Jeg synes arkitekten var veldig flink. Stortingsbygningen er stor og mektig, ja flott. Der bestemmer de hva man skal gjøre i Norge og de bestemmer over Grunnloven. På skolen er det regler. Hvis hele Norge var en skole, hadde Stortinget bestemt skolereglene.

Jakob, 10 år

– Stortingsbygningen er et stort og fint hus midt i Oslo sentrum. Inne på Stortinget sitter de som bestemmer hva som skal skje i landet vårt.

Les hva barn på Bolteløkka skole svarte.

Barnas tur til å feire

Mandag 9. mai er det barnas tur til å feire stortingsbygningen. Kl. 11−14 arrangeres en utendørs jubileumsfest på Eidsvolls plass for elever på 5. trinn. Grunnet stor pågang har det vært loddtrekning blant påmeldte skoleklasser, men arrangementet er åpent for publikum.

Kl. 16−20 åpnes dørene på Løvebakken. Da kan du ferdes på egen hånd i utvalgte rom og se Stortingets jubileumsutstilling. Barna inviteres til aktiviteter i vandrehallen.

Les mer om feiringen av stortingsbygningen 9. mai.

Sist oppdatert: 04.05.2016 17:01
: