Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Delegasjonsleder Halleraker gratulerer Stoltenberg med generalsekretærjobben

Øyvind Halleraker, leder i Stortingets delegasjon til NATOS parlamentarikerforsamling, gratulerer Jens Stoltenberg med utnevnelsen som NATOS generalsekretær.

– På vegne av Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling, ønsker jeg å gratulere Jens Stoltenberg. Det er svært gledelig at Stoltenberg blir utnevnt til ny generalsekretær i NATO. Det viser at Stoltenberg og Norge har stor tillit i NATOs medlemsland, uttaler delegasjonsleder Øyvind Halleraker. 

– Vi har i dag en mer kompleks sikkerhetssituasjon enn vi hadde kun få uker siden. Det gjeldende strategiske konseptet til NATO legger til grunn at det ikke vil være noen tradisjonelle trusler mot Europa de neste ti årene. NATO trenger en leder som kan ta alliansen gjennom en krevende fase. Det er behov for politisk lederskap og Stoltenberg er en dyktig og erfaren politiker som vil fylle rollen på en utmerket måte, sier Halleraker. 

Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling ser frem til et godt samarbeid med Stoltenberg og en bredere hjemlig debatt og oppmerksomhet om sakene på NATOs agenda. Delegasjonen vil gjennom det interparlamentariske samarbeidet komme med innspill til NATO og Stoltenberg.

NATOs parlamentarikerforsamling er et forum for folkevalgte på tvers av alliansen til å diskutere og påvirke beslutninger om alliansens sikkerhet. Forsamlingen har vært en pådriver for NATO-utvidelse til nye medlemsland og for en sterk transatlantisk dialog.

Lenker

NATOs parlamentarikerforsamling

Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling

Kontakt

Delegasjonsleder Øyvind Halleraker

Tlf. 909 85 245 

Sist oppdatert: 28.03.2014 17:10
: