Søk

Vedlegg - Brev fra Klima- og miljødepartementet v/statsråd Ola Elvestuen til energi- og miljøkomiteen, datert 24. april 2018

Vedlegg
Representantforslag 77 (2017–2018) om bruk av el-motor på båt i vann på under to kvadratkilometer

Jeg viser til mitt brev 6. februar 2018 vedrørende flere representantforslag, herunder dok. 8: 77 S (2017-2018) om bruk av elmotor på båt i vann under to kvadratkilometer. Miljødirektoratet har som varslet i svaret nå avgitt en faglig tilrådning om åpning for bruk av båter med elektrisk motor på vann som er mindre enn 2 kvadratkilometer store. Direktoratet anbefaler at det ikke gjøres endringer i dagens regelverk, særlig ut fra hensynet til sammenhengen i regelverket og hensynet til at loven bør være teknologinøytral, samt at det ikke synes å være noe stort behov for endringer.

Jeg er i all hovedsak enig i direktoratets konklusjoner. Dersom jeg ser behov for enkelte justeringer som vil gjøre regelverket mer fleksibelt uten at det går på bekostning av hensynet til naturmangfold og friluftsliv, vil jeg likevel foreta en egen vurdering av spørsmålet. Dette blant annet sett i lys av at det er viktig for aksepten av regelverket at det ikke oppleves unødvendig stivbent. Jeg vil i dette tilfellet komme tilbake til Stortinget om saken på egnet måte.