2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Åsunn Lyngedal, Cecilie Myrseth, Nils Kristen Sandtrøen og Terje Aasland, fra Høyre, Margunn Ebbesen, Guro Angell Gimse, Kårstein Eidem Løvaas og Tom-Christer Nilsen, fra Fremskrittspartiet, Sivert Bjørnstad og Bengt Rune Strifeldt, fra Senterpartiet, Geir Adelsten Iversen og lederen Geir Pollestad, fra Sosialistisk Venstreparti, Torgeir Knag Fylkesnes, fra Venstre, André N. Skjelstad, og fra Kristelig Folkeparti, Steinar Reiten, viser til Prop. 207 L (2020–2021) Lov om røystingsrådgjevarar og lov om endringar i føretakslovgjevinga (retting av feil m.m).

Komiteen viser til at regjeringen foreslår en ny lov om voteringsrådgivere. Dette har tidligere ikke vært lovregulert i Norge. Voteringsrådgivere er aktører som tilbyr tjenester knyttet til bruk av stemmeretten til aksjeeiere. Komiteen merker seg at regjeringen ikke er kjent med voteringsrådgivere med forretningskontor i Norge. Komiteen merker seg videre at lovforslaget er ment å sikre åpenhet rundt vurderingene og informasjonsgrunnlaget for voteringsrådgiverne.

Komiteen viser videre til at regjeringen foreslår rettinger av feil og inkurier i fem lover som hører under Nærings- og fiskeridepartementet. Komiteen merker seg at dette gjelder åpenbare feil og mindre tekniske tilpasninger og presiseringer i lovverket, og slutter seg til disse.