Søk

Sammendrag

Justis- og beredskapsdepartementet legger i proposisjonen frem forslag til endring i bevilgningen på kap. 451 Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, post 60 Refusjoner til kommunene og statsforvalterne mv. i statsbudsjettet 2021.

Behovet for endring følger av økt bruk av karantenehotell. Prognosen for bruk av karantenehotell er usikker. Bruken av karantenehotell fremover vil avhenge av flere usikre faktorer, bl.a. det samlede tiltaksnivået, smittesituasjonen i Norge og andre land og samlet reisevolum. Det er beregningsteknisk lagt til grunn at ordningen videreføres til 10. november. Ordningen vil avvikles så snart smittesituasjonen tilsier det.

På denne bakgrunn foreslår regjeringen å øke bevilgningen på posten med 2 250 mill. kroner.

Regjeringen foreslår videre at Justis- og beredskapsdepartementet får fullmakt til å overskride bevilgningen under kap. 451 Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, post 60 Refusjoner til kommunene og statsforvalterne mv. med til sammen 850 mill. kroner i 2021, dersom det er nødvendig for raskt å kunne håndtere et økt antall brukere av karantenehotell, jf. forslag til romertallsfullmakt.