Søk

Innhald

6. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen raskt legge frem en tiltaksplan for å sikre at bosettingstakten holdes oppe, for eksempel gjennom et forslag om å øke bevilgningene på kap. 581 Bolig- og bomiljøtiltak, post 76 Utleieboliger og forsøk med nye boligmodeller.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Rødt:
Forslag 2

Stortinget ber regjeringen vurdere å gi strømstøtte til kulturhistoriske eiendommer og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen utvide Merkur-ordningen til å omfatte servicehandel.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen vurdere situasjonen for småbutikkene i lys av strømprissituasjonen og vurdere å styrke og utvide Merkur-ordningen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2024.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen til revidert nasjonalbudsjett 2024 vurdere å innlemme båtruter til øysamfunn uten omkjøringsvei i gratisfergeordningen.

Forslag fra Rødt:
Forslag 6

Stortinget ber regjeringen lage en helhetlig plan for å ta tilbake privatiserte tjenester i egenregi i statlig sektor samt å pålegge statlige virksomheter å redusere bruken av private tilbydere på områder der virksomhetene kan utføre oppgaver med egne ansatte.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen kartlegge kommunenes behov for revidering av arealplanverket og komme tilbake til Stortinget med forslag til hvordan kommunene kan styrke kompetansen og saksbehandlingskapasiteten om arealforvaltning, natur og friluftsliv i kommunene.

Forslag 8

Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en evaluering av barnevernsreformen og av hvordan reformen har påvirket norske kommuners økonomi og tilbud av tjenester.

Forslag 9

Stortinget ber regjeringen igangsette en konsekvensutredning med mål om å innlemme brukere over 67 år i ordningen for ressurskrevende tjenester.