Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 14. juni 2000 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 9

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Øyvind Vaksdal og Øyvind Korsberg om å be Regjeringen som generalforsamling i Statoil om å skifte det sittende styre til fordel for et nytt med nødvendig kompetanse, samt gi instrukser til styret vedrørende den lederlønnspolitikk og det ventelønnssystem (fallskjermsystem) selskapet skal følge

Talarar

Votering i sak nr. 9

Votering i sak nr. 9

Presidenten: Under debatten har Øyvind Vaksdal satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Det vil bli votert alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Fremskrittspartiet.

Hallgeir H. Langeland (SV) (fra salen): Er det mogleg for presidenten å splitta opp forslaga, for SV ønskjer å stemma for forslag nr. 2?

Presidenten: Det lar seg gjøre. Presidenten vil da la votere separat over forslagene, og så over innstillingen til slutt. Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen som generalforsamling i Statoil om å skifte det sittende styre til fordel for et nytt med nødvendig kompetanse, samt gi instrukser til styret vedrørende den lederlønnspolitikk og ventelønnssystem (fallskjermsystem) selskapet skal følge.»

Votering: Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 88 mot 17 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 01.09.43)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen innføre retningslinjer for ansettelsesvilkår for personer i ledelsen i heleide statsselskap.»

Votering: Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 83 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 01.10.02)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:56 (1999-2000) – forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Øyvind Vaksdal og Øyvind Korsberg om å be Regjeringen som generalforsamling i Statoil om å skifte det sittende styre til fordel for et nytt med nødvendig kompetanse, samt gi instrukser til styret vedrørende den lederlønnspolitikk og det ventelønnssystem (fallskjermsystem) selskapet skal følge – avvises.

Votering: Komiteens innstilling bifaltes med 85 mot 20 stemmer. (Voteringsutskrift kl. 01.10.44)