Stortinget - Møte tirsdag den 13. mai 2003 kl. 10

Dato: 13.05.2003

Formalia

Presidenten: Representantene Rune J. Skjælaaen, Lena Jensen og Trond Giske, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten André Kvakkestad om permisjon i dagene 13. og 14. mai for å delta i et møte i Europarådets parlamentariske forsamling i Kiev

  • fra representanten Magne Aarøen om sykepermisjon fra og med 13. mai og inntil videre

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Akershus fylke, Harald Espelund, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget under representanten André Kvakkestads permisjon i dagene 13. og 14. mai, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Akershus fylke, Ib Thomsen, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten André Kvakkestads permisjon.

Vararepresentantene, for Akershus fylke Maria Hoff og for Sogn og Fjordane fylke Per Steinar Osmundnes, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Maria Hoff og Per Steinar Osmundnes er til stede og vil ta sete.

Med hjemmel i forretningsordenens 26 fjerde ledd vil presidenten foreslå at det oppsatte ukeprogram for inneværende uke endres, slik at det torsdag 15. mai etter stortingsmøtets slutt settes referatmøte i Odelstinget. – Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter tirsdag og onsdag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Øyvind Halleraker.

Presidenten: Øyvind Halleraker er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Øyvind Halleraker anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter tirsdag og onsdag.

Statsråd Ingjerd Schou overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).