Stortinget - Møte onsdag den 11. mars 1998

Dato: 11.03.1998

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 41

Grete Knudsen (A): Jeg vil stille miljøvernministeren følgende spørsmål:

Jeg viser til at Stortinget har gjort følgende vedtak når det gjelder elektroniske sjøkart: « Stortinget ber Regjeringen trappe opp bevilgningene til elektroniske sjøkart slik at behovet kan dekkes senest innen år 2006. »

Vil Regjeringen legge opp til en fremdriftsplan som sikrer dette?

Statsråd Guro Fjellanger: Det kan kanskje være greit at jeg begynner med kort å gjenta det jeg sa i debatten i forbindelse med vedtaket:

Som komiteen har merket seg, gjenstår det betydelig oppgaver for Statens kartverk. Skal arbeidet med elektroniske sjøkart trappes opp slik at behovet kan dekkes innen år 2006, viser foreløpige kostnadsberegninger behov for økte bevilgninger på 400 mill. kr. Dette vil være et betydelig økonomisk løft. Jeg vil komme tilbake til dette i forbindelse med 1999-budsjettet.

Siden den tid har vi tråd med vedtaket bedt Kartverket innen 1. mai utrede hvordan en slik forsering kan gjennomføres. Som jeg sa da vedtaket ble gjort, vil jeg komme tilbake til dette i forbindelse med statsbudsjettet for 1999.

Grete Knudsen (A): Jeg forutsetter selvfølgelig at Regjeringen har tenkt å følge opp et vedtak som er gjort i Stortinget.

Norge er et meget viktig skipsfartsland. De senere årene har Norge også hatt en utvikling som turistnasjon og -attraksjon ved at mange utenlandske skip kommer hit, f.eks cruiseskip om sommeren, ikke minst til Nord-Norge og Svalbard. Det har de siste årene vært mange alvorlige nesten-ulykker. Dette dreier seg om sikkerhet. Ikke minst: En slik fremdriftsplan må sikre at det først og fremst ordnes opp i de områdene der det er så vidt mange nesten-ulykker. Jeg vil gjerne ha statsrådens mening om dette, og også en bekreftelse på at vedtaket som er gjort i Stortinget, følges opp.

Statsråd Guro Fjellanger: Som representanten sa, er det en selvfølge at Regjeringen følger opp vedtaket i Stortinget. Det har jeg allerede bekreftet, og jeg gjør det gjerne en gang til.

Både representanten og jeg er fullstendig klar over at Norge er en viktig sjøfartsnasjon, og det er mye aktivitet langs vår langstrakte kyst. Det er også sånn at vi har et betydelig innslag av turister.

Jeg tror det er to ting vi kan oppnå ved å få fortgang i dette arbeidet. Det ene er, som representanten nevnte, sikkerhet. Det vil være nødvendig å oppdatere gamle kartverk ved å legge dem inn elektronisk, og det vil vi nyte godt av på alle måter. I tillegg tror jeg at det at vi er i forkant når det gjelder utviklingen av elektroniske sjøkart, også kan føre til at dette kan bli en viktig eksportartikkel for norsk næringsliv.