Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Avfallsdirektivene - endringsbestemmelser

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til et direktiv fra Europakommisjonen som foreslår endringer i seks eksisterende avfallsdirektiv.

Direktivet som er merket EØS-relevant, foreslår endringer i direktiver som regulerer avfall generelt, emballasje- og emballasjeavfall, avfallsdeponier, kasserte kjøretøy, batterier og elektronisk avfall.

Kommisjonen skriver i forslaget at bare en begrenset del av avfallet i EU per i dag blir resirkulert og det er store forskjeller medlemslandene imellom. Dermed går EU glipp av verdifulle råmaterialer. EU har som mål å kontinuerlig forbedre avfallshåndteringen, stimulere til innovativ resirkulering, begrense bruken av avfallsdeponier og gi insentiver til endret forbrukeradferd. Det foreliggende forslaget skal ytterligere bidra til dette og foreslår bl.a. økte resirkuleringsmål for de ulike avfallstypene det omfatter.

Forslagene skal behandles av Europaparlamentet og Rådet.

I Norge er det Klima- og miljødepartementet som har ansvaret for direktivet.

Lovforslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 15.07.2014 09:37

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: