Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantordninger

Stortingets ordninger for stortingsrepresentanter skal sikre alle som har blitt valgt til Stortinget, mulighet til å utøve stortingsvervet på like vilkår, uavhengig av geografisk tilhørighet, økonomi eller  livssituasjon. Her kan du lese mer om ordningene.

Illustrasjon: penger.

Godtgjørelse

Stortingsrepresentantene er valgt inn på Stortinget, de er ikke ansatt. De får derfor ikke «lønn», men en månedlig godtgjørelse.

Illustrasjon: pc og og mobiltelefon

Arbeidsverktøy

PC, telefon, tilgang til nyhetsmedier og tilbud om språkopplæring er nødvendige arbeidsverktøy for stortingsrepresentantene.

Illustrasjon: hus og nøkkel

Pendlerordninger

Stortingsrepresentantene velges fra hele landet. Pendlerordningene skal dekke behov for bolig i Oslo, og også gjøre det mulig å leve et så normalt familieliv som mulig og holde kontakten med valgdistriktet.

illustrasjon: treningsutstyr

Velferdsgoder

Det er etablert flere ordninger for stortingsrepresentantene som skal gjøre hverdagen enklere. De tar dels hensyn til lange arbeidsdager og at et flertall av representantene er pendlere.

Illustrasjon: kvinne med koffert.

Tjenestereiser

En nødvendig del av representantenes arbeid er å reise, både i Norge og i utlandet.


Illustrasjon: person som forlater Stortinget med pappeske

Etter vervet

Stortingsrepresentanter som trer ut av vervet, kan søke om fratredelsesytelse og etterlønn.

: