Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Den siste muntlige spørretimen før sommerferien 2021. Foto: Stortinget

Se stortingsmøtene fra publikumsgalleriet

Alle stortingsmøter er åpne for publikum. Når du følger et stortingsmøte fra publikumsgalleriet, får du et unikt innblikk i Stortingets møtevirksomhet.

Alle møter i stortingssalen strømmes direkte på Stortingets nettsider, men når det er stortingsmøte kan du også sitte på publikumsgalleriet og se hvordan et møte foregår. 

Møtedager og agenda for møtene

Det er normalt stortingsmøter tirsdager, onsdager og torsdager, med unntak av noen uker i året. I ukene rett før jul og før sommeren er det gjerne stortingsmøter nesten hver dag. Vanligvis starter stortingsmøtene kl. 10.00. Varigheten på møtene varierer, det kommer an på hvor mange saker som skal behandles. Stortingets møteprogram gir oversikt over hvilke dager det er møter, og hvilke saker som skal opp til behandling.

Praktisk informasjon

Inngangen er i Karl Johans gate. Den åpner noen minutter i forkant av stortingsmøtet, og er åpen under hele møtet. Det er ikke nødvendig å melde fra på forhånd. Du kan sitte på publikumsgalleriet så lenge du ønsker mens møtet pågår. 

Inngangen og publikumsgalleriet er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er montert teleslynge for hørselshemmede.

Det er ikke mulig å kjøpe eller spise medbragt mat og drikke når du overværer stortingsmøtet.

Sikkerhet og regler for filming/fotografering

Alle besøkende må gjennom en sikkerhetskontroll, og yttertøy og sekker/vesker legges igjen i en låst garderobe. Det er tillatt å ta bilder med både mobiltelefon og kamera, men vær oppmerksom på at det er noen restriksjoner rundt dette. Du får informasjon om reglene for fotografering og filming ved inngangen.

Hvis du vil lære mer om Stortinget og Stortingets oppgaver, kan du besøke våre undervisningssider. 

Sist oppdatert: 23.03.2023 09:44
: