Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Oslo

For stortingsperioden 2021–2025 er det valgt inn 20 representanter fra Oslo.

Representantene er fordelt på følgende partier: Høyre (5), Sosialistisk Venstreparti (3), Arbeiderpartiet (4), Venstre (3), Miljøpartiet De Grønne (2), Rødt (2) og Fremskrittspartiet (1).

I Grunnloven står det at Norge har 19 valgdistrikter. I valgloven er disse listet opp, og de samsvarer med fylkesinndelingen i Norge før regionreformen.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra valgdistriktets representanter

  • Spørretimespørsmål fra Marian Hussein (SV) til helse- og omsorgsministeren

    Bemanningssituasjonen i hele helsesektoren er i utgangspunktet svært krevende. Tillitsvalgte fra en rekke fagorganisasjoner uttrykker nå bekymring for at en del av tiltakene under ventetidsløftet har skapt mer press. Det rapporteres om at man kutter årsverk, samtidig som man betaler folk for å jobbe overtid. Er strategien fra regjeringen at færre skal strekke seg enda lengre for å løse bemannings- og kapasitetsutfordringene i spesialisthelsetjenesten?

  • Skriftlig spørsmål fra Seher Aydar (R) til helse- og omsorgsministeren

    UNN skal leggje ned døgnplassar innanfor psykiatri på Storslett, Storsteinnes og Silsand. Dette er alvorleg for lokalsamfunna og pasientane. Det er viktig å oppretthalde DPS-plassane i distrikta for å sikra eit tilbod over heile landet. Det er ikkje tida for å kutte i tilbodet, tvert i mot. Kan statsråden gjere greie for korleis nedlegginga av desse DPS-plassane er i tråd med regjeringas opptrappingsplan for psykisk helse 2022-2033 og kva statsråden vil gjøre for å sikre desse plassane?

  • Skriftlig spørsmål fra Grunde Almeland (V) til kultur- og likestillingsministeren

    Vil statsråden pålegge Lotteri- og Stiftelsestilsynet å uttømme mindre inngripende virkemidler før de fatter vedtak om DNS-blokkering av nettsider som tilbyr pengespill?

  • Interpellasjon fra Mudassar Kapur (H) til barne- og familieministeren

    Statsministeren har pekt på byene som et område der regjeringen vil gjøre en ekstra innsats. For å skape bedre vilkår for storbyene og deres innbyggere kreves det en systematisk innsats fra flere statsråder. Barnevernet i Oslo er underfinansiert sammenlignet med resten av landet, noe som går direkte utover et godt og sikkert tilbud til barn og unge i hovedstaden. Grunnen til at barnevernet i Oslo er underfinansiert, er at Oslo er den eneste kommunen i landet som selv er ansvarlig for alle barnevernstjenester, mens det i resten av landet er Bufetat som driver institusjoner og rekruttering av fosterhjem. Vil statsråden legge fram konkrete forslag for Stortinget, som vil bli behandlet før sommeren, for å slutte å diskriminere Oslos barn og unge og barnevernet i hovedstaden?

  • Interpellasjon fra Mudassar Kapur (H) til kunnskapsministeren

    Statsministeren har pekt på byene som et område der regjeringen vil gjøre en ekstra innsats. For å skape bedre vilkår for storbyene og deres innbyggere kreves det en systematisk innsats fra flere statsråder og fra flere forvaltningsnivåer. Noe av det mest sentrale i dette arbeidet er utdanning. Etter en pandemi som traff barn i levekårsutsatte områder hardt, valgte Støre-regjeringen å innføre et grendeskoletilskudd, slik at alle skoler, uavhengig av antall elever, får 563 511 kroner. Dette betyr at mange kommuner, deriblant Oslo, mister millioner som kunne vært brukt på kvalitet og innhold. Hvordan mener statsråden at grendeskoletillegget vil bidra til bedre utdanning for elever i storbyene, og vil det komme konkrete forslag før sommeren som vil bidra til å styrke storbyenes mulighet å satse på alle elever, og spesielt barn i levekårsutsatte områder?

Representantforslag fremmet av valgdistriktets representanter

Se alle
: