Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komitélederen i utenriks- og forsvarskomiteen tok imot besøk

Fredag 28. juni tok leder av utenriks- og forsvarskomiteen, Ine M. Eriksen Søreide, imot de etterlatte etter Siri Skare, Aurora og Gisle Haavaag.

Gisle Haavaag. Aurora Haavaag og Ine M. Eriksen Søreide.

Bakgrunnen for besøket var at Aurora Haavaag ønsket kopi av en tale komitéleder Søreide holdt på veterandagen 8. mai. I talen trekker Søreide linjer fra de som forsvarte landet under andre verdenskrig til de som nylig har deltatt i operasjoner i Libya, Afghanistan eller Afrika på oppdrag fra FN eller NATO. Felles for alle er at de har kjempet for frihet og fred og at noen måtte ofre livet. Denne prisen må også de etterlatte være med å betale, Søreide viste spesielt til Aurora og at hun mistet moren, Siri Skare.

Veterandagen er åpen for alle, også pårørende. Dette hadde dessverre ikke Aurora eller faren fått med seg og dermed hadde de heller ikke fått med seg talen. Da Søreide fikk høre at Aurora gjerne ville ha en kopi syntes hun det var riktig å gjøre litt ekstra ut av det ved å invitere henne og faren til Stortinget. Besøket ble gjennomført i form av en hyggelig lunsj. Det ble også tid til et kort møte med partileder Erna Solberg, og en av omviserne på Stortinget viste henne rundt i stortingsbygningen.

– Vi vil gjerne gjøre et poeng ut av at når først det verste skulle skje så har Forsvarets støtteapparat vært veldig flinke til å ta vare på oss, sier Gisle Haavaag.

– Dette er godt å høre og jeg tror heldigvis dette har blitt bedre med årene, kommenterer Søreide.

Aurora sier at hun setter stor pris på å få komme til Stortinget og at det har vært en veldig interessant dag.

Sist oppdatert: 01.07.2013 09:45
: