Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Debattbok som gave til alle førstegangsvelgere

Ikke tro at du kommer til å være enig med alt det et parti står for. Det viktigste er at du engasjerer deg og bruker stemmeretten når det er valg. Det var et av budskapene fra stortingspresident Dag Terje Andersen da han var med på å lansere en debattbok for ungdom i anledning stemmerettsjubileet.

Rektor på Fyrstikkalleen skole, Morten Olsen, sammen med Dag Terje Andersen og Kirsti Kolle Grøndahl på boklansering.

Boken, som har fått tittelen «Sånn er det bare», er en gave fra Stortinget og regjeringen til alle landets førstegangsvelgere. Den vil bli delt ut til andre- og tredjeklassinger på videregående skoler i hele Norge, og formålet er å skape debatt. Boken skal i tillegg fungere som en oppfordring til å bruke stemmeretten.

 Kampen for allmenn stemmerett var en kamp om å delta. Om å få delta på valgdagen, og om å få delta på Stortinget og i regjeringen. Og om å få være en del av det høyeste politiske organ vi har i Norge – velgerne i valg. For oss som har vokst opp og bor i Norge er det kanskje lett å se denne kampen som et avsluttet kapittel, men folkestyret er uforenlig med passivitet og likegyldighet. Deltakelse er demokratiets forutsetning, sa stortingspresident Dag Terje Andersen i sitt innlegg.

Lanseringen fant sted på Fyrstikkalleen skole i Oslo mandag 4. februar. I tillegg til stortingspresidenten deltok også stemmerettskomiteens leder Kirsti Kolle Grøndahl, kunnskapsminister Kristin Halvorsen og barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen. 

Prosjektet er finansiert av Stortinget og stemmerettskomiteen ved Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Sist oppdatert: 04.02.2013 14:20
: