Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Utviklingen i Bosnia-Hercegovina og Moldova diskuteres i Strasbourg

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) deltar 30. september–4. oktober på PACEs tredje delsesjon for 2013. Delsesjonen finner sted i Strasbourg, hvor Europarådet har sitt hovedsete.

Karin S. Woldseth i Strasbourg. Foto: Europarådet

Oppfølging av hvordan nye medlemsland overholder sine forpliktelser som Europarådsmedlemmer står denne gangen i fokus for møtene i plenum. Parlamentarikerforsamlingen skal se helhetlig på arbeidet med oppfølgingen av de 10 landene som er under overvåking og de fire landene som er i en transisjonsfase etter overvåking.

I tillegg skal Karin S. Woldseth (FrP) og Lise Christoffersen (A) legge frem sine overvåkingsrapporter om henholdsvis Bosnia-Hercegovina og Moldova. Woldseth og Christoffersen har siden 2010 vært rapportører for disse landene. Dette innebærer at de har fulgt utviklingen tett og har hatt rollen som saksordfører, både i komitéarbeidet og parlamentarikerforsamlingens plenum.

For Karin Woldseth blir fremleggingen av rapporten om Bosnia-Hercegovina det siste hun gjør som stortingsrepresentant og medlem i Stortingets delegasjon til PACE.

– Det er vemodig å etter åtte år avslutte arbeidet i Europarådets parlamentarikerforsamling, og særlig arbeidet med Bosnia-Hercegovina. Det er et land som står nært mitt hjerte og jeg har i mine år som rapportør jobbet for at den enkelte borger skal få en bedre situasjon. Befolkningen i Bosnia-Hercegovina har stått i fokus for min innsats og jeg håper at jeg har kunnet sette spor. Jeg vil savne både Bosnia og Europarådet, uttaler Woldseth i forkant av reisen til Strasbourg.

I løpet av uken i Strasbourg skal delegasjonen også delta i debatter om blant annet barns rett til fysisk integritet, nasjonal sikkerhet og informasjonstilgang, samt ombudsmenns rolle i Europa. Et høydepunkt under sesjonsuken vil være Sergeij Narysjkin, Russlands president i statsdumaen, tale til forsamlingen. I tilleg skal Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland orientere parlamentarikerne om sitt arbeide.

Sist oppdatert: 26.09.2013 14:53
: