Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Partilederne samlet på Stortinget

Partilederrunden er nå i gang i vandrehallen på Stortinget. Flere medier, deriblant nrk.no, sender debatten direkte.

Vandrehallen, valgdagen i 2011: Oddvar Stenstrøm, programleder i TV 2, Hans-Tore Bjerkaas, daværende kringkastingssjef i NRK, Alf Hildrum, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2 og Stein Bjøntegård, nyhetsredaktør i NRK.

Praktisk informasjon til mediene om valgnatten/Tv-pool-ordningen.

Vandrehallen

Vandrehallen (opprinnelig kalt sentralhallen) ligger mellom stortingssalen og lagtingssalen, og benyttes hyppig av mediene til intervjuer med stortingspolitikere og statsråder.

Stortingsbygningen sto ferdig i 1866, men vandrehallen var ikke på plass før etter ombyggingen på 1950-tallet, ledet av arkitekt Nils Holter. Stortingssalen var blitt for liten, og ved å fjerne den gamle tversgående hovedtrappen, ble salen forlenget med fire meter. Samtidig ble vandrehallen anlagt. Tidligere hadde det vært et åpent gårdsrom her.

«Landskap»

Vandrehallen domineres av Sissel Blystads billedteppe «Landskap» fra 2005. Tidligere var den dekorert med Karen Kristine Holtsmarks teppe «Solens gang» (1965).

I boken «Stortinget på nært hold» (1961) beskriver Per Øisang hallen slik: «Sentralhallen hever seg i to etasjehøyder mot et glasstak som gir fint overlys i det store rommet. Meget vellykte er de blyinnfattede rundbuevinduene som parvis er plassert høyt oppe på sentralhallens gule mursteinsvegger og som fører inn til korridorene i 4. etasje.»


Les mer om stortingsbygningen.

Vandrehallen 8. oktober 2012, etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett og nasjonalbudsjett for 2013.

Vandrehallen 8. oktober 2012, etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett og nasjonalbudsjett for 2013.

Sist oppdatert: 05.09.2013 13:14
: