Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Droner i nord

Den 12. januar er Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid vertskap for en rundebordskonferanse i Bodø om bruk av droner i nord.

Eirik Sivertsen (A).

I lokalene til Hovedredningssentralen i Nord-Norge i Bodø har delegasjonen samlet store deler av miljøet som er involvert i bruk av droner i nord. Bruksområdene for slike ubemannede fartøy er blant annet miljøovervåking og søk i forbindelse med redningsaksjoner.

– Bruk av droner til denne typen formål er i vekst, også i våre arktiske naboland. Nordområdene er et særlig egnet sted for testing og bruk av droner til nye formål. Det er store områder, med relativt lite folk og infrastruktur. Det er mye spennende på gang og flere miljøer ligger i ligger langt fremme, uttaler delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).


Hensikten med møtet den 12. januar er å samle miljøer i Norge som er involvert i arbeidet med droner i Arktis for lage en handlingsrettet plan for bruk av droner i nord og for å posisjonere Norge internasjonalt på feltet.


Program for rundebordskonferansen


Spørsmål i forbindelse med konferansen kan rettes til stortingsrepresentant Eirik Sivertsen på telefon: 926 50 695

Sist oppdatert: 09.01.2015 15:17
: