Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ghanas president besøkte Stortinget

Ghanas president, John Dramani Mahama, besøkte Stortinget torsdag 30. oktober. Ghanas rolle som demokratipådriver i Afrika var et av temaene som ble diskutert.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Ghanas president, John Dramani Mahama. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Se bilder fra besøket på Flickr. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

I møtet mellom Ghanas president, John Dramani Mahama, og stortingspresident Olemic Thommesen deltok også leder for energi- og miljøkomiteen, Ola Elvestuen. I møtet drøftet Mahama og Thommesen den demokratiske utviklingen i Vest Afrika og hvordan Ghana spiller en viktig rolle som demokratisk ledestjerne, blant annet i de dramatiske utviklingene i Burkina Faso. 

Økonomisk samarbeid

Mahama og Thommessen drøftet også den økonomiske utviklingen i Ghana, særlig innenfor petroleumssektoren. Mahama la vekt på Norges viktige rolle både i det bilaterale samarbeidet og fra norsk næringsliv. Mahama understreket at Ghana er svært fornøyd med det omfattende engasjementet fra norsk næringsliv i landet. Det ghanesiske parlamentet er nær ved å få på plass en lov om leting og produksjon av olje og gass som vil styrke rammene for norske investeringer i petroleumssektoren.

Langsiktig arbeid mot Ebola

Mahama understreket viktigheten av et langsiktig arbeid for å styrke responsevnen innenfor helsesektoren i regionen. Han mente det internasjonale samfunn må kalle inn til en giverkonferanse så snart man har fått utbruddet under kontroll for å koordinere en styrket internasjonal innsats rundt kapasitetsbygging og oppgradering av responsevnen i utsatte land.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Ghanas president, John Dramani Mahama, i Eidsvollsgalleriet. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Stortingspresident Olemic Thommessen og Ghanas president, John Dramani Mahama, i Eidsvollsgalleriet. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Sist oppdatert: 30.10.2014 18:01
: