Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

«En viktig brobygger»

Da 60 år med NATOs parlamentarikerforsamling ble markert med seminar i uke 39, understreket forsvarsministeren at forsamlingen spiller en viktigere rolle enn på lenge.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Stortinget.

– NATO er bærebjelken i norsk, europeisk og transatlantisk sikkerhet. Alliansen har fornyet relevans i en sikkerhetspolitisk krevende tid. Her har NATO PA en viktig rolle som brobygger mellom parlamentene, og dermed også befolkningene, i Alliansens medlems- og partnerland, sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) i forbindelse med sin deltakelse på seminaret «The Future Security of Europe», som ble arrangert av Stortingets delegasjon til NATO PA i samarbeid med Atlanterhavskomiteen i uke 39.

«Den nye virkeligheten»

 – Dette er spesielt viktig nå for å bidra til vår felles evne til å tilpasse NATO til den nye virkeligheten, sa hun videre.

I sin innledning på seminaret beskrev forsvarsministeren dagens situasjon som den mest utfordrende tiden i Europa når det gjelder sikkerhet siden den kalde krigen.

Oppvarming før Stavanger

Statssekretær for det tyske forsvarsdepartementet, Dr. Ralf Brauksiepe.

Statssekretær for det tyske forsvarsdepartementet, Dr. Ralf Brauksiepe. Foto: Stortinget.

Seminaret markerte 60-årsjubileet til NATOs parlamentarikerforsamling, og var samtidig en oppvarming til forsamlingens høstsesjon i Stavanger.

I tillegg til forsvarsministeren, var statssekretær for det tyske forsvarsdepartementet, Dr. Ralf Brauksiepe, og tidligere president i forsamlingen, Sir Hugh Bayley, blant innlederne.

– NATO og EU må brukes komplementert for å løse dagens sikkerhetsutfordringer, var blant poengene til den tyske statssekretæren.

Se flere bilder på Flickr.

Sist oppdatert: 25.09.2015 12:44
: