Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sverre Myrli taler for delegasjonen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Stortinget.

Forsvar og sikkerhet i nord

Norges forhold til Russland og sikkerhet i Arktis var sentrale tema da en delegasjon bestående av 24 parlamentarikere fra medlemslandene i NATOs parlamentarikerforsamling besøkte Norge i forrige uke. 

– Utfordringene og mulighetene som Arktis representerer vil ha store globale konsekvenser. Dette krever en respektfull og tilpasset forvaltning av regionen, både i vår tid og fremover, sier Sverre Myrli (A). 

Myrli var vert for besøket i kraft av hans rolle som leder av parlamentarikerforsamlingens underkomité for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid. Besøket inkluderte møter i Oslo med blant annet forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og Thorvald Stoltenberg. Videre var det møter i Nord-Norge hos Forsvarets Operative Hovedkvarter, Luftforsvaret,  Hovedredningssentralen, Kystvakten i Sortland og Norsk Polarinstitutt. Tematikken for møtene var det nordiske forsvarssamarbeidet, Norges rolle i NATOs nordre flanke, norsk nordområdepolitikk og utviklingen i nordområdene.  

– Hensikten med å reise nordover var nettopp å øke NATO-landenes forståelse for de komplekse utfordringene Norge står overfor, med tanke på geografi, natur og klima, og ikke minst naboskapet med Russland. I tillegg ønsker vi å vise utviklingen av det nordiske forsvarssamarbeidet og hvordan det kompletterer samarbeidet i NATO og EU, kommenterer Myrli.

Andre deltakere fra Stortinget var Frank Bakke-Jensen, som er med i den norske delegasjonen til NATOs parlamentarikerforsamling.

Se bilder fra besøket.

Sist oppdatert: 05.05.2015 11:09
: