Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Olaug Bollestad på talerstolen i Rostock hvor hun presenterte arbeidsgruppens konklusjoner. Foto: Stortinget.

Stortinget på østersjøkonferanse

Stortinget var godt representert da den 24. parlamentariske østersjøkonferansen ble arrangert i Rostock 31. august–1. september 2015.

Hovedtemaene for konferansen var rapportering og diskusjon om regjeringenes samarbeid i Østersjørådet og et bedre grenseoverskridende samarbeid og innovasjon i helse- og omsorgssektoren. Olaug Bollestad (KrF) har ledet en arbeidsgruppe om dette tema og redegjorde på konferansen om arbeidet og konklusjoner fra arbeidsgruppen, og deltok i en etterfølgende paneldiskusjon.

Per Rune Henriksen med viktige bidrag i redaksjonskomiteen. Foto: Stortinget.

Konferansen vedtok et sluttdokument, som ble forberedt av en redaksjonskomite, der Per Rune Henriksen (A) deltok som norsk representant.

Øvrige deltakere fra Stortinget: Sonja Mandt (A), Michael Tetzschner (H) og Bente Stein Mathisen (H).

Konferansens faste komité holdt møte i forkant av konferansen, og valgte Sonja Mandt som rapportør for kultursamarbeidet i regionen og Olaug Bollestad som rapportør for innovasjon i helse- og omsorgssektoren.

I det parlamentariske østersjøsamarbeidet deltar 11 nasjonale og 11 regionale parlament, i tillegg til EU, Nordisk råd og Baltisk Forsamling. 

Les mer på konferansens hjemmeside

Sist oppdatert: 02.09.2015 13:37
: