Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingsbygningen lyssettes

FNs nye bærekraftsmål markeres ved at stortingsbygningen lyssettes 24. september kl. 20.

25. september vedtar verdens regjeringssjefer FNs nye bærekraftsmål. Og med det forplikter de seg til å utrydde ekstrem fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene.

De nye bærekraftsmålene følger opp tusenårsmålene fra år 2000, og er oppskriften på hvordan verden kan jobbe mot en tryggere og mer rettferdig verden for alle.

#LightTheWay

Folkemengder i over hundre land vil markere de nye bærekraftsmålene den 24. september. Stortinget medvirker til markeringen ved at stortingsbygningen lyssettes med budskapet #LightTheWay, som er den globale kampanjen for FNs bærekraftsmål.

Bilder fra arrangementene verden over vil bli vist under et stort lysshow i New York på kvelden den 24. september. Et utvalg av disse blir for øvrig vist under åpningsseremonien av FNs 70. generalforsamling i New York 25. september.

Markeringen utenfor Stortinget skjer i samarbeid med Action/2015, som er en global kampanje med 2000 organisasjoner i 150 land som jobber mot fattigdom, ulikhet og klimaendringer. I Norge har nærmere 40 rettighets- og klimaorganisasjoner sluttet seg til kampanjen, som er koordinert av Redd Barna.

Arrangementet på Stortinget kl. 20.00 den 24. september er åpent for alle.

Program

  • Stortingets fasade lyssettes
  • Stortingspresidenten taler 
  • Appell fra ungdommer 
  • Musikalske innslag

Markeringen avsluttes cirka kl. 20.30. Lyssettingen av Stortingets fasade vil vare til cirka kl. 22.00.

Sist oppdatert: 23.09.2015 08:53
: