Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresidenten til Georgia for å støtte demokratiutviklingen

Stortingspresident Olemic Thommessen reiser til Georgia på offisielt besøk 23.–26. mars. Målet er å støtte det unge demokratiet i sin videre utvikling.

Georgia er et ungt demokrati med store utfordringer, ikke minst i naboskapsrelasjonen med Russland. Stortingspresidenten lander i Georgia 23. mars på offisielt besøk. Formålet med besøket er å synliggjøre og understøtte den norske støtten til demokratiutvikling i landet.

Stortingspresidenten er invitert av parlamentspresident David Usupashvili, som han også skal ha møte med.

Støtte til parlamentet

– Det er i Norges og Stortingets interesse å støtte opp om demokratiutvikling, ikke minst i Europas ytterkanter. I en tid som denne er det ekstra viktig å bidra til en positiv utvikling i unge demokratier, sier Olemic Thommessen.

For kort tid siden var han i Ukraina for å forankre Stortingets og de andre nordisk-baltiske parlamentenes støtte til nasjonalforsamlingen der, sammen med parlamentspresidenter fra andre nordiske og baltiske land.

Støtter georgiernes veivalg

Georgia var i krig med Russland i 2008, og russiske militære er stadig til stede i de to utbryterrepublikkene, Abkhasia og Sør-Ossetia.

– Formålet med mitt besøk til Georgia er å synliggjøre og styrke de gode bilaterale relasjonene mellom Georgia og Norge, og støtte opp under Georgias europeiske veivalg. Stortinget ønsker å bidra til og støtte opp under det eneste riktige svaret på den russiske aggresjonen, som er å bygge demokrati og velferd, sier Thommessen.

Thommessen skal i tillegg til å møte parlamentspresidenten blant annet møte både statsminister, president, katolikos-patriarken av Georgia Ilia II under sitt besøk.

I programmet er det også satt av tid til å møte internt fordrevne flyktninger i flyktningeleiren i Tserovani. I tillegg skal han besøke biblioteket i kvinnefengslet i Rustavi, som er finansiert med norske midler.

Sist oppdatert: 20.03.2015 15:23
: