Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Medlemmer av familie- og kulturkomiteen med idrettspresident Tom Tvedt (lengst til høyre) og generalsekretær Inge Andersen (lengst til venstre). Øvrige på bildet: Anette Trettebergstuen, Svein Harberg og Hege Haukeland Liadal. Foto: Lillehammer 2016.

Begeistret for ungdoms-OL

Både stortingspresident Olemic Thommessen og representanter for Stortingets familie- og kulturkomité var til stede under åpningsdagene av ungdoms-OL på Lillehammer. 

Flere stortingsrepresentanter er også til stede som gjester og frivillige under arrangementet.

– Det er hyggelig å delta på et arrangement med nye ideer. Det er bygd veldig mye spennende inn i programmet samtidig som tradisjonelle elementer er beholdt. Vi merker at ungdom er opptatt av å være sammen på tvers av kulturer. Det gjør noe med mennesker, sier familie- og kulturkomiteens leder Svein Harberg, som blant annet fulgte de nye skikonkurransene på Birkebeineren stadion.

Enstemmig støtte

Stortinget ga i sin tid enstemmig støtte til ungdoms-OL på Lillehammer. Stortinget la ved behandlingen av saken vekt på at ungdoms-OL er i tråd med den statlige idrettspolitikkens satsing på barn og unge. Ungdoms-OL bidrar til etterbruk av anleggene og trekker i stor grad vekt på frivillige. 1 100 utøvere fra 70 land møtes på Lillehammer under ungdoms-OL i dagene 11.–21. februar.

Stortingspresident Olemic Thommessen har deltatt under ulike arrangementer på Hamar, Lillehammer og Gjøvik i løpet av åpningshelgen.

– En viktig fornyelse

Thommessen talte blant annet under mottakelsen til Lillehammer 2016 og Norges Idrettsforbunds fredag 12. februar. Der understreket han at kraften i den olympiske bevegelse ligger i at ulike kulturer møtes på et felles verdigrunnlag til felles kappestrid.

Les hele talen.

– Ungdoms-OL er den viktigste fornyelsen i den moderne olympiske historie. Ungdoms-OL legemliggjør kjernen i den olympiske bevegelse. Gjennom læring, kulturforståelse, deltakelse og frivillighet blir utøverne rollemodeller, ikke bare for idretten, men for samfunnet generelt, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Sist oppdatert: 15.02.2016 12:35
: