Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Hektisk vår i 30 år for Marit Nybakk

For 30. vår på rad har første visepresident Marit Nybakk jobbet dag, kveld – og av og til natt – for å få sakene i havn før sommeren.

Marit Nybakk i starten av stortingskarrieren. Foto: Stortinget.

Se videointervju nederst i artikkelen.

17. juni var siste dag i Stortingets vårsesjon. På sedvanlig vis har det de siste månedene vært mange lange dager i stortingssalen for å få behandlet alle saker før fristen.

At dette er den siste dagen i sesjonen følger § 37 i Stortingets forretningsorden, som sier følgende:

Ǥ 37 Avbrytelse av Stortingets forhandlinger i juni

Stortingets forhandlinger avbrytes senest tredje fredag i juni måned, med adgang for presidentskapet til i særlige tilfelle å utsette tidspunktet. Presidentskapet kan bestemme at Stortingets forhandlinger skal gjenopptas på et senere tidspunkt før neste storting trer sammen i samsvar med Grunnloven § 68.»

I Grunnloven § 68 står det:

«Stortinget trer sammen i alminnelighet den første hverdag i oktober måned hvert år i rikets hovedstad, med mindre kongen på grunn av overordentlige omstendigheter, for eksempel fiendtlig innfall eller smittsom syke, velger en annen by i riket. En slik bestemmelse må da betimelig bekjentgjøres.»

I år trer Stortinget sammen lørdag 1. oktober. Den høytidelige åpningen foretas mandag 3. oktober.

Første visepresident Marit Nybakk er den lengst sittende kvinnelige stortingsrepresentanten med sine 30 år på Stortinget. Se video der hun forteller om den hektiske innspurten – og om hvordan det har vært å være stortingsrepresentant i 30 år:

Sist oppdatert: 20.06.2016 16:18
: