Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Offisielt besøk av Riksdagens talman

Riksdagens talman (Sveriges parlamentspresident) Urban Ahlin kommer på offisielt besøk til Norge onsdag 20. og torsdag 21. januar.

Riksdagens talman Urban Ahlin. Foto: Melker Dahlstrand/Riksdagsförvaltningen.

Dette er Ahlins første besøk til Norge som talman i den svenske Riksdagen.

Han har med seg en delegasjon med svenske parlamentarikere. Delegasjonen består av Phia Andersson (Socialdemokraterna), Cecilie Tenfjord-Toftby (Moderaterna), Paula Bieler (Sverigedemokraterna), Janine Alm Ericson (Miljøpartiet), Daniel Bäckström (Centern), Ali Esbati (Vänsterpartiet) og Emma Carlsson Löfdahl (Liberalerna).

Stortingspresident Olemic Thommessen er vertskap for besøket, og vil ta imot Ahlin og hans delegasjon på Stortinget torsdag 21. januar. Formålet med besøket er å ivareta det tette og gode bilaterale forholdet mellom Sverige og Norge.

Under besøket vil Ahlin møte første visepresident Marit Nybakk, utenriks- og forsvarskomiteen og energi- og miljøkomiteen. Han skal på audiens hos HM Kongen og møte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Ahlin skal også besøke 22. juli-senteret.

Det er lang tradisjon for slike besøk. Det er svært nyttig for begge parter å utveksle erfaringer om det parlamentariske arbeidet. Sverige og Norge står overfor felles politiske utfordringer som sikkerhetspolitikk, miljø- og klimaspørsmål, og flyktningkrisen. Dette er temaer som vil bli diskutert under besøket.

Les pressemelding om besøket.

Sist oppdatert: 19.01.2016 13:08
: