Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Skoleelever på stortingsbesøk. Foto: Stortinget.

Skoleelever på stortingsbesøk. Foto: Stortinget.

Stortinget med nye undervisningssider

Stortinget feirer skolestart med nye undervisningssider på nett.

I disse dager går tusenvis av barn og ungdommer inn skoleporten etter sommerferien. For mange er demokrati, Grunnloven og Stortinget noe av det de skal lære om i løpet av det kommende året. Disse temaene er også blant dem som behandles i informasjonstekster og undervisningsmateriell på nettsidene Stortinget undervisning.

De nye undervisningssidene byr på innhold tilpasset ulike trinn i opplæringsløpet: småskolen, mellomtrinnet, ungdomstrinnet, videregående skole og voksenopplæringen for innvandrere.

– Vi mener det er viktig å engasjere barna tidlig. Også små barn kan forstå hva et demokrati er og Stortingets rolle i dette. Det er viktig at begrepene og kompleksiteten gradvis utvikles, og at læringsinnholdet på ett nivå bygger videre på tidligere nivå, sier leder Sissel Lyngvær Ramstad i Stortingets seksjon for besøk og formidling.

Tusenvis av elever besøker Stortinget hvert år, på omvisning eller for å spille læringsspill. Gjennom undervisningssidene får de mulighet til å forberede seg i forkant av besøket og bearbeide kunnskapen i etterkant.

– Digitale undervisningsressurser er også et viktig tilbud til de av elevene som ikke kommer til det fysiske Stortinget på besøk, sier Ramstad.

Stortinget undervisning finnes på bokmål og nynorsk. Utvalget av tema er basert på kompetansemålene i skolen og Stortingets erfaring med besøkende skoleklasser. Mer innhold vil komme etter hvert. Stortinget undervisning tar sikte på å minke avstanden mellom klasserommet og stortingssalen.

 

Sist oppdatert: 09.09.2016 14:48
: