Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresident Olemic Thommessen ønskes velkommen av NIMs direktør Petter Wille. Foto: Stortinget.

Stortingspresidenten innledet under NIMs lanseringskonferanse

Stortingspresidenten innledet da Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM) ble lansert på Litteraturhuset 4. april.

Fredag 1. april overleverte NIM, som ble opprettet av Stortinget i 2014, sin første årsmelding til Stortinget, og inviterte i den anledning til en lanseringskonferanse.

Stortingspresident Olemic Thommessen og sametingspresident Aili Keskitalo var invitert til å innlede konferansen. 

Under sin tale påpekte Thommessen at NIMs tilknytning til Stortinget vil være med på å løfte tema både på Stortinget og i offentligheten forøvrig.

– Tilknytningen til Stortinget gir en ekstra anledning til å sette menneskerettighetesspørsmålet på agendaen. I Stortinget vil det være naturlig at vi legger opp til en årlig debatt om menneskrettighetssituasjonen bygget på NIMs årlige melding til Stortinget, sa stortingspresidenten i sin tale.

Direktør for NIM, Petter Wille, anerkjente i sin tale at Norge har et godt utbygget system for overvåking og gjennomføring av menneskerettighetene, men påpekte at vi ikke må bli selvtilfredse.

– Til tross for lover, konvensjoner og kontrollsystemer har vi vesentlige menneskerettslige utfordringer i Norge som bør undersøkes. Helheltlig overvåking er derfor en hovedoppgave for den nye institusjonen, sa Wille.

Stortingspresidenten takket NIM for sin effektivitet, og henviste til årsmeldingen som ble overlevert allerede 1.april – før institusjonens lanseringskonferanse.

Les NIMs årsmelding for 2015.

Les mer om NIM.

Sist oppdatert: 04.04.2016 14:21
: