Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Svein Roald Hansen, Stortingets 3. visepresident

Demokratiet er avhengig av at folk engasjerer seg og deltar i valg, sier Svein Roald Hansen, Stortingets 3. visepresident. Foto: Stortinget

Ungdomskonferanse på Stortinget

Organisasjonen Model European Parliament åpnet lørdag 10. oktober kl. 9 sin avsluttende plenumssesjon på Stortinget. Svein Roald Hansen hadde gleden av å ønske rundt 100 ungdommer velkommen til sesjonen.

Model European Parliament er en organisasjon som to ganger hvert år arrangerer konferanser for ungdom i EU-landene. Målsettingen er å engasjere unge i europeisk integrasjon og felles utfordringer.

Samlingen på Stortinget var for aldergruppen 16–18 år og omfattet den nordeuropeiske regionen, derav undertittelen Baltic Sea Region. Norge deltar sammen med bl.a. de andre nordiske landene, Tyskland, Russland, Polen og den russiske enklaven Kaleningrad i dette nordeuropeiske samarbeidet. Konferansen er i stor grad drevet av ungdommene selv, men lærere fra bl.a. Nesbru videregående skole har stått for praktisk organisering og rammer.

Svein Roald Hansen åpnet

Tredje visepresident Svein Roald Hansen ønsket de unge velkommen til Stortinget og pekte på betydningen av å engasjere unge mennesker i politiske og samfunnsmessige spørsmål. Han viste til at valgdeltakelsen ved lokalvalget i Norge nylig var 60 %, og har vært synkende, noe som er bekymringsfullt.

– Demokratiet er avhengig av at folk engasjerer seg og deltar i valg, sa Hansen.

Komitémøter og plenumssamling

I forkant av generalforsamlingen i Stortingets kinosal var det gjennomført tematiske komitémøter, nasjonale komitémøter og møte med lobbyister.

I plenumssamlingen drøftet de og vedtok resolusjoner om utfordringene i Artis, knyttet til militarisering, bærekraftig utvikling, ressursutnyttelse og urfolk.  De drøftet også energiforsyningen i Europa og grønne alternativer til kull, olje og gass samt medienes stereotype behandling av kvinner og menn som ikke reflekterer den økende likestillingen.

Se også:

Model European Parliament Baltic Sea Region

 

Sist oppdatert: 10.10.2015 11:23
: